Als organisatie ben je continu in ontwikkeling.

Ben je op zoek naar een interim-manager, die instapt op het moment dat het even niet lekker loopt binnen de organisatie; een manager, die verbindt en vanuit de bedoeling van de organisatie richting geeft aan het team?

Of ben je op zoek naar een procesbegeleider, die een (deel van een) verandertraject of ontwikkelproces vormgeeft mét betrokkenheid van alle stakeholders, zónder het zwaar te maken én met focus op resultaat? Dan zit je bij mij goed.

Ik heb aan den lijve ondervonden dat het niet makkelijk is om in een complexe organisatie een verandering gerealiseerd te krijgen. Ik ben de uitdaging aangegaan binnen het Nederlandse Rode Kruis, waar de opdracht was te komen tot een slagvaardigere vereniging met een luchtigere organisatiestructuur. Extra interessant hierbij was om ook de districtsbestuursleden van de 25 districten en de 28.000 uitvoerend vrijwilligers goed aangesloten te hebben op dit proces. Zij vertegenwoordigen de vereniging en doen alles vanuit een intrinsieke motivatie. En die verander je niet zo maar. Het is wel gelukt door veel aandacht en ruimte aan iedereen te geven en tegelijkertijd stappen te markeren om voortgang te blijven boeken. 

 

Naast het begeleiden van verandertrajecten, heb ik ervaring op het gebied van  

  • strategiebepaling
  • teamontwikkeling
  • cultuurverandering
  • bestuurlijke vernieuwing